Ons jaarthema

Jaarlijks kiezen wij een jaarthema waarin we een aantal accenten willen leggen. Doorheen het jaar proberen we dan ook naar aanleiding van het jaarthema wat activiteiten te voorzien die het schoolgebeuren extra kleur geven plaats. 

Omdat het schooljaar 19-20 niet echt is afgewerkt, kiezen we bewust om het jaarthema "sport" verder te zetten. Net zoals de uitgestelde Olympische spelen doorprikken we het nieuwe schooljaar met wat sportactiviteiten.

De leerlingen zijn terug in het nieuwe in het schooljaar 20-21 allemaal geselecteerde atleten die aan dit olympisch schooljaar mogen deelnemen. Het woord ‘olympisch’ omvat zoveel verschillende facetten. Naast sportiviteit zijn verbondenheid, samenwerking, vriendschap… heel belangrijk.

De 5 ringen van het logo van de Olympische Spelen symboliseren de verbondenheid tussen 5 continenten.

De Olympische ringen zijn ook symbool voor 5 waarden die we dit jaar willen naleven: passie, vertrouwen, overwinning, ethiek en sportiviteit. Op de 1ste schooldag en doorheen het jaar vertalen we deze waarden naar de inzet en doorzetting van leerlingen.

Passie

Elke atleet leeft voor zijn sport, doet het graag. Daartoe moet hij ook trainen, ook al heeft hij niet altijd evenveel zin. Wij als directie, leerkrachten, leerlingbegeleiding en mensen van het onderhoud leven voor onze school en voor onze leerlingen. Wij doen onze job met passie want jonge mensen helpen hun weg te vinden en hen te zien opgroeien tot jonge volwassenen is een privilege. In en buiten de leraarskamer kunnen we die passie met elkaar delen.

Vertrouwen

Probeer op jezelf, je competenties en je talenten te vertrouwen. Het zal niet altijd even makkelijk zijn: soms eens veel werk op korte tijd, veel vergaderingen, een discussie met leerlingen. Zoek indien nodig steun bij collega’s, vraag hulp aan directie of leerlingenbegeleiding. Iedereen staat klaar om elkaar te helpen.

Overwinning

We zijn blij dat je aan dit schooljaar deelneemt. Het wordt zeker geen evident schooljaar. Directie en veel collega’s staan voor verandering, vernieuwing en dit vergt al een tijdje en nog altijd veel energie. Het is samen overleggen en zoeken naar nieuwe methodes om de eindmeet te halen. Als je ziet met welk vertrouwen en passie veel collega’s te werk gaan dan is één ding zeker: de overwinning zal er zijn.

Ethiek

Aangezien een school of klas een groepssport is, moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden. Dit gebeurt onder de vorm van een schoolreglement. Heldere afspraken zijn nodig om het voor iedereen duidelijk en rechtlijnig te houden. Afspraken consequent toepassen in combinatie met gezond verstand zorgt voor een aangenaam leerklimaat.

Sportiviteit

Iedereen wint graag en is dankbaar voor de respons op zijn inzet. Bij ons op school staan fair-play en eerlijkheid voorop. Het is soms wat te gemakkelijk om commentaar te geven, laat ons die energie investeren in het zoeken naar oplossingen en verbeteringen. Zo kunnen we groeien en onze perspectieven bereiken.

Ook vanuit de werkgroep pastoraal van de Broeders van Liefde wordt een nieuw schooljaar in een thema gegoten. Voor het schooljaar 20-21 gaan we op stap met een rugzak boordevol... want...
(later meer info)

 

Onze videoclip

Zingen jullie mee?

Op tijd uit bed
mijn wekker vroeg gezet
geen zin in chat
de i-pad uitgezet
Ik heb weer zoveel energie
en ga er tegenaan
Ik voel me fit
‘k ben zo happy

Ik wil naar buiten
naar het sportveld toe
Ik smeer mijn kuiten
en ben nog lang niet moe
‘k Ben heel sportief
ik zit vol vuur
Sporten is de max
elke dag en elk uur

NAAR DE TOP ZONDER KWETSUUR
SPORTEN IS DE MAX
ELKE DAG EN ELK UUR

Jij en ik
samen in een team
wat een kick
wie niet weg is, is gezien
Ik heb zin om te bewegen
in de zon of in de regen
Niemand houdt ons tegen

Klaar voor de start
gaan los met heel ons hart
glimlach of traan
ook verliezen kan ik aan

kom erbij
he sport je mee?
Maak je borst maar nat
een portie zweet vind je ok

 

 

Schooljaar 2018-2019

 

Schooljaar 2017-2018

Schooljaar 2016-2017

 

Schooljaar 2015-2016

 

Schooljaar 2014-2015

Schooljaar 2013-2014

Schooljaar 2012-2013

Schooljaar 2011-2012

Schooljaar 2010-2011

Schooljaar 2009-2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons schoolliedjes waar we fier op zijn!

 

In ons platenarchief gaan we terug in de tijd. De jaarlijkse thema's leverden altijd mega leuke schoolliedjes op. Jong en oud zongen direct mee vanaf de eerste schooldag. We trekken de wondere wereld in.... . Genieten van de verschillende culturen.

We droomden van een wondermooie school en een wondermooie wereld.

Samen sterk en er altijd samen voor gaan...

We maakten er daardoor vaak een sprookjesachtig schooljaar van...

De wereld van techniek was ons zeker niet onbekend en we lezen oooo zo graag om de wereld te verkennen.

De grote wereld verkennen moet ook veilig gebeuren in het verkeer... we fietsten erop los zelfs met Tom Boonen.

Een terugblik van heel wat leuke jaren Taboravonturen.