"Junior Journalist 2023" met 2 winnaars uit de Taborschool Bellem

  • Home
  • Nieuws
  • "Junior Journalist 2023" met 2 winnaars uit de Taborschool Bellem

"Junior Journalist 2023" met 2 winnaars uit de Taborschool Bellem

Tille Verbeke en Corneel Van Stechelman van het 6e leerjaar slaagden erin zowel in de voorronde als de nationale finaleronde te winnen. Net voor de krokusvakantie werden Tille en Corneel dan ook gekroond tot 'Junior Journalist 2023'. Proficiat!

Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel. Dit schooljaar werden leerlingen van het 5e en 6e leerjaar en van het volledige secundair onderwijs uitgedaagd om hun journalistieke talent naar boven te halen en een tekst te schrijven rond het thema ‘#trots #lokalehelden’. De voorronde werd provinciaal georganiseerd. Indien je daar kon winnen, ging je door naar de nationale finaleronde met kans op de titel ‘Junior Journalist 2023’.

Ook het ganse 6e leerjaar van de Taborschool in Bellem deed mee. Alle leerlingen verdienen een pluim voor hun deelname en de inspanning om te komen tot een boeiend, goed geschreven artikel. Goed schrijven is immers een proces van meerdere keren herlezen, herwerken en verbeteren. Met enige trots zetten we in deze nieuwsbrief graag 2 leerlingen extra in de kijker. Tille Verbeke en Corneel Van Stechelman van het 6e leerjaar slaagden erin zowel in de voorronde als de nationale finaleronde te winnen. Net voor de krokusvakantie werden Tille en Corneel dan ook gekroond tot 'Junior Journalist 2023'. Proficiat!

Beide artikels kunnen gelezen worden via deze linken:

Tekst Corneel Van Stechelman

 

Tekst Tille Verbeke