Echten helden, dragen maskers!

Echten helden, dragen maskers!

Vanaf donderdag 28 januari verscherpen wij ook een beetje onze Coronaregels op school.
Zo hopen we gespaard te blijven van besmettingen in onze afdelingen.

 

Mondmaskers verplicht voor vijfde en zesde leerjaar

De mondmaskerplicht in de lagere school lag de voorbije weken meermaals op tafel van het onderwijsveld. Onder meer de socialistische vakbond ACOD pleitte al langer om leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar een mondmasker te laten dragen.
We blijven niet bij de pakken zitten en nemen onze verantwoordelijkheid in het belang van onze kinderen en hun leerkrachten. Zoals reeds maandag aangekondigd (per mail) vragen wij vanaf morgen dat onze vijfde- en zesdeklassers in het schoolgebouw een mondmasker dragen.
Want voor de experts moeten ook de quarantaineregels scherper nu de Britse besmettelijkere variant in ons land opduikt. Zo stellen ze voor om kinderen die naast een besmet kind zaten in de klas of tijdens de lunch, voortaan als hoogrisicocontacten te beschouwen. Dat betekent dat ook die kinderen in quarantaine zouden moeten en een test moeten ondergaan. Om die gevallen zo beperkt mogelijk te houden, wijzen de experts op het belang van vaste zitplaatsen en dus het dragen van mondmaskers.
Dank voor jullie begrip en medewerking.