Yes, we hebben goud!

Yes, we hebben goud!

Joehoe, wij hebben in het olympisch jaar ook een 'gouden medaille'. VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloonde onze school met een gouden verkeer op School-medaille. We krijgen deze bekroning voor onze inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. We namen in het afgelopen schooljaar aan heel wat activiteiten mee van VSV. Zo kiezen we voor een praktijkgerichte aanpak van onze verkeerslessen. Ook in het nieuwe lopende schooljaar gaan we uiteraard verder. Want deze aanpak levert betere resultaten op dan louter theorielessen in de klas.

 

Brons, zilver, goud en briljant

Door deel te nemen aan een VSV-initiatief verdient een school telkens 1 punt. Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen) en fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen). Met De Grote Verkeerstoets kunnen scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen testen. Kinderen motiveren om tijdens de donkere maanden hun fluohesje te dragen en een fietshelm op te zetten kan met Helm Op Fluo Top. Scholen kunnen ook punten verdienen door hun werkgroep verkeer te registreren en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen.

Drie punten leveren een bronzen medaille op, zes punten een zilveren, negen punten een gouden en twaalf punten een briljanten medaille.