Meester Jan gestorven...

Meester Jan gestorven...

Beste ouders, 

Met verslagenheid vernamen we het overlijden van onze gewaardeerde collega meester Jan Vanderplas. Als zorgcoördinator gaf hij jarenlang telkens het beste van zichzelf voor onze school en al onze kinderen.

 

We hebben aan meester Jan heel wat mooie herinneringen, zijn gedrevenheid was enorm. Trouwens meester Jan was ook gekend als de eerste leerkracht van het elektrisch fietsen binnen ons team. Niet te schatten hoeveel kilometers Jan gependeld heeft met zijn fiets tussen Sint-Laureins en Bellem. Jan deed dit omwille van gezondheisredenen omdat er toen reeds gezondheidsperikelen waren. Hij ging hier echter zeer nuchter en discreet mee om en heeft keihard gevochten om zolang als mogelijk zijn onderwijstaak met hart en ziel te behartigen,

Net voor de coronapandemie ging Jan in ziekteverlof en kreeg hij de grootste zorg en liefde van zijn gezin. Sinds juni 2023 kon hij dan van een welverdiend pensioen genieten. Eind februari 2024 hebben we hem nog in de bloemetjes gezet als grote dankbaarheid voor de vele mooie jaren hier op onze school.

Helaas heeft Jan niet lang kunnen genieten van zijn pensioen. Afgelopen vrijdag is hij in het bijzijn van zijn geliefden heengegaan. We zullen Jan altijd herinneren als een gedreven en gepassioneerde leerkracht. 

De uitvaartsplechtigheid zal plaatsvinden in de Sint-Laurenstiuskerk in Sint-Laureins op zaterdag 1 juni om 11 uur.

Online condoleren op

klik hier