Corona

Update 15 febr 2022: Corona - Mag mijn kind nu naar school?

Wat als mijn kind wat ziekjes blijkt te zijn...?

 

1. Mijn kind zit in de kleuterschool

 

2. Mijn kind zit in de lagere afdeling

 

Wat als ik besmet ben als volwassen? Ouder?

 

Alle nuttige informatie over COVID op 1 website.
https://covidmeetjesland.be/

 

Afspraken op onze school

Na overleg beslisten het onderwijsveld en de onderwijsministers van de verschillende gemeenschappen vandaag om het volledige onderwijs (gewoon en buitengewoon kleuter-, lager, voltijds en deeltijds secundair, hoger, volwassenen- en deeltijds kunstonderwijs) te laten starten in pandemieniveau geel met grote waakzaamheid.

Hierbij hielden ze rekening met 

  • het advies en de verantwoording van de experten van de GEES,
  • zowel epidemiologische als pedagogische overwegingen,
  • het welzijn van leerlingen, leraren en ouders.

Sowieso verwelkomen alle scholen in de eerste lesweek – in functie van een vlotte opstart van het schooljaar – alle leerlingen op school, inclusief de leerlingen van de tweede en derde graad. Kwetsbare leerlingen uit de tweede en derde graad worden in code oranje op school uitgenodigd.

Voor het secundair, hoger, volwassenen- en deeltijds kunstonderwijs (vanaf 12 jaar) worden enkele maatregelen in de pandemieniveaus aangepast.

  • In niveau geel en oranje dragen volwassenen en leerlingen een mondmasker, ook in de klas. Dit is niet nodig bij pauzes in openlucht of tijdens sportactiviteiten.
  • In niveau geel wordt de aanwezigheid van niet-essentiële derden beperkt. Ook de extra-murosactiviteiten worden tijdelijk opgeschort.
  • In het secundair onderwijs worden de leerlingen in niveau geel standaard 5 dagen op school verwacht.
  • Niveau oranje wordt aangepast voor de eerste graad van het secundair onderwijs. Deze leerlingen kunnen, gelet op de beperkte impact op de transmissie van het virus en pedagogische overwegingen, in pandemieniveau oranje alsnog 5 dagen naar school.

 

Vragen & antwoorden rond schoolwerking en Corona